Takläggare – Rope access – Papptak – Sedumtak – Takläggning Stockholm

Vintern

Nu är vintern här. Bara veckor ifrån djupa kallgrader då känseln i fingrar och tår tar semester 4 timmar om dagen. Det konstiga är att man faktiskt blir van. Första dagarna gör det ont när kylan sätter sig men efter en månad reagerar man inte förrän man kommer hem till varmduschen, fötterna brinner och ansiktet är rött som på ett lokalfyllo. Lagom på morgonen efter när kroppen har tinat och känns återställd ska man ut igen. Det tar emot när den varma sängen håller taget om motivationen, men herre gud vad skönt det är att komma hem sen igen!

Rent praktiskt går vinterläggning helt okej om man är smart. Snö och is skottas och sopas bort, ytan torkas med gasolen och sedan är det inte svårare än sommar. Till nästa dag kan man lägga ut pressenning eller salta ytan. Varianterna är många. Ingen tror att takläggning funkar vintertid men det handlar bara om planering.
”Det måste ju vara jobbigare för er när det är kallt och snö ute. Känns som att det är bättre att vi tar det på sommaren..” är en vanlig kommentar från kunder. Jo.. Ja.. Korrekt. Men det är jobbigare att vara utan jobb än att göra dem på vintern vill man ju säga.

image

Leave a Reply