Takläggare – Rope access – Papptak – Sedumtak – Takläggning Stockholm

OM OSS

 

Vi människor står inför ett öppnande samhälle. Transparens, ansvar och tydligare individualiseringar förtöjs allt djupare genom snabbt utbredande kommunikationsmöjligheter, tillgänglighet och debatter i sociala medier. Sist men inte minst ett allt mer ökande behov av medvetenhet hos konsumenter, om vad de konsumerar. Detta vill vi anamma.

Grunden
PAPPA TAK AB grundades 17 september, 2012 av två personer:

Henrik Jörebo – Har tidigare jobbat som takläggare i tio år, som anställd och som underentreprenör åt två av Stockholms största takfirmor. Bla. utbildad i Rope access, har Matakis taktäckarlicens och yrkesbevis från TIB.

Robin Widenius – Har jobbat som takläggare i tre år, som underentreprenör åt samma två av Stockholms största takfirmor. Har sedan innan en masterutbildning i Business & Design, mötet mellan olika kompetenser för att bygga ett stabilt varumärke.

Tillsammans har vi en helt unik kombination av kompetenser och möjligheter i vår bransch. Gedigen hantverkskunskap och utrycksfullhet med hög förståelse för branschmönster och kundvärde. Det vill vi använda för att bidra till en förbättrad bransch med hållbarhet i fokus.

Bieffekt av det ekonomiska klimatet
Med åren under storföretagens vingar, märkte vi tydligt att störst inte behöver vara bäst. I ett ekonomiskt klimat där pengar betyder allt, gör vinstpressade företagsledare ofta kortsiktiga beslut för kundens räkning. Kunden förstår sällan att det är vad som sker.

Kort sagt säljer storföretagens sluga säljare in en kvalitet som ligger under kundens förväntan på de stora starka företagen, för att kunna blomstra på kvalitetsmariginalerna. Detta är definitivt inte begränsat till privatkunder, det gäller även dom allra största affärerna. Självklart gäller detta inte alla företag, självklart inte alltid och självklart beskyller vi inte företagsledarna, det är ju deras jobb. Men vi ville inte ta samma ton. Så.. PAPPA TAK AB föddes.

Filosofi
Enligt den filosofi som vi två grundare för PAPPA TAK AB är uppväxta, så ska en tjänst motsvaras med en proportionelig gentjänst oavsett om den ena tjänsten är av ekonomiskt slag. Med den grundfilosofin vill vi också bygga upp företaget PAPPA TAK AB.

Vi vill bygga vinstmarginaler på ATT kunden vet vad denne köper. Vi vill bygga vinstmarginaler på att kunderna VILL göra långsiktiga val. Vi vill bygga vinstmarginaler på att vara en förebild i branschen som visar att man inte behöver luras, onödigt bekosta miljön eller rama in marknad med fula knep. Den som är bäst på det praktiska jobbet i fråga ska få jobbet och vi tror på att denna filosofi lämnar utrymme för hållbarhet både socialt och miljömässigt.

Vision
Genom att alltid göra bra jobb kan vi med rent samvete driva vårt företag under lång tid framöver. Vi satsar långsiktigt hållbart där ekonomisk vinning inte alltid går först och vår vision är att driva i framkant av den gröna våg som vi ser närmar sig. Allt fler vill satsa på hållbarhet och där vill vi vara främsta valet på marknaden.

——
För mer info om oss, följ storyn om hur vi bygger vårt företag och vår kamp mot fusk, kartellbildningar samt de kraftiga upp och nedgångar som vardagligt företagande innebär.. Vi finns i vår blogg, i sociala medier och självklart även i personlig form, och vi svarar mer än gärna på frågor till er som är osäkra på vad som är rätt och inte.